Bułka pszenna produkowana metodą tradycyjną- na podmłodzie. Cechuje się wysoką zawartością pełnoziarnistej mąki typ 1850. Dzięki temu produkt bogaty jest cenny dla organizmu błonnik pokarmowy oraz witaminy z grupy B
Wysuszone, zmielone pieczywo pszenne stanowi niezbędny produkt w każdej kuchni. Doskonale nadaje się do panierowania mięs i ryb, podsypywania ciast oraz podsmażona z masłem jako dodatek do fasolki szparagowej czy kalafiora
Chleb produkowany na podmłodzie, cechuje się wysoką zawartością pełnoziarnistej mąki typ 1850. Stanowi ona główny składnik produktu, dzięki czemu chleb graham jest wyrobem prozdrowotnym, bogatym w błonnik i składniki odżywcze. Cieszy się dużym zainteresowaniem konsumentów, sprzedawany w dwóch gramaturach: 350g oraz 700g pokrojony lub w całości
Chleb produkowany na podmłodzie, cechuje się wysoką zawartością pełnoziarnistej mąki typ 1850. Stanowi ona główny składnik produktu, dzięki czemu chleb graham jest wyrobem prozdrowotnym, bogatym w błonnik i składniki odżywcze. Cieszy się dużym zainteresowaniem konsumentów, sprzedawany w dwóch gramaturach: 350g oraz 700g pokrojony lub w całości
Chleb orkiszowy ze względu na wysoką zawartość błonnika oraz mikro i makroelementów zalecany jest w szczególności dla osób na diecie oraz prowadzących aktywny tryb życia. Orkisz jest odmianą pszenicy znaną już w czasach starożytnych, która na przestrzeni lat nie została poddana modyfikacją genetycznym. Jego regularne spożywanie poprawia koncentracje, wspomaga układ odpornościowy a także zmniejsza ryzyko chorób układu krążenia
Pieczywo ciemne, wypiekane w foremkach. Produkowane z mąki żytniej i pszennej wzbgacone płatkami owsianymi i nasionami słonecznika oraz siemienia lnianego.
Indeks glikemiczny to wskaźnik obrazujący wzrost poziomu glukozy we krwi po spożyciu danego produktu. Chleb z niskim indeksem zalecany jest w szczególności dla diabetyków i osób odchudzających się, gdzie prawidłowy poziom cukru we krwi warunkuje skuteczność stosowanej diety. Produkowany na bazie mieszanki, której głównym składnikiem jest mąka z pełnego przemiału pszenicy orkisz oraz dodatku mąki pszennej typ 750 oraz mąki żytniej typ 720. Nasz wyrób oprócz prozdrowotnych właściwości cechuje się doskonałym smakiem. Posiada rekomendację Polskiego Stowarzyszenia Diabetyków poparte certyfikatem.
Żurek- dzięki wieloetapowemu procesowi wytwarzania uzyskuje się idealnie ukwaszony produkt o naturalnym składzie będący doskonałą bazą do sporządzania aromatycznego domowego żurku
Bułka pszenna wyróżniająca się wydłużonym kształtem z charakterystycznym nacięciem i widocznymi nasionami. Wyrób ten cechuje się charakterystycznym smakiem i aromatem uzyskanym w wyniku dodatku specjalnie ukwaszonych nasion słonecznika, ziaren gorczycy i siemienia lnianego.
Bułka pszenna o lekko słonawym smaku. Wypiekana bezpośrednio na trzonie pieca cechuje się wyraźnie widocznym pęknięciem oraz nierównomiernym omączeniem
Bułka kajzerka dzięki niewielkiej gramaturze i prostym składzie nadaje się doskonale na śniadanie, zapiekanki czy po napełnieniu farszem jako przystawka. Charakteryzuje się złocistą barwą, delikatnym smakiem, a przede wszystkim charakterystycznym wytłoczeniem w kształcie gwiazdy na wierzchu
Bułka pszenna z wysokim udziałem kukurydzy w składzie-20%, któremu zawdzięcza lekko słodkawy smak oraz złocisto-żółtą barwę zarówno skórki jak i miękiszu. Produkowana bez dodatku polepszaczy i wzmacniaczy smaku cechuje się różnorodnymi wzorami wytłoczonymi na wierzchu, a także chrupiącą posypką z płatków kukurydzianych, pełniących funkcję smakową a także odżywczą.
Cechuje się charakterystycznym nacięciem na wierzchu, bułka pszenna produkowana bez dodatku mieszanek piekarniczych. Delikatny miękisz i chrupiąca skórka powodują że produkt jest chętnie wybierany do spożycia zarówno ze słonymi jak i słodkimi dodatkami
Bułka wyborowa produkowana z mąki pszennej z dodatkiem margaryny. Nie zawiera polepszaczy i konserwantów. Charakteryzuje się fantazyjnie skręconym kształtem ozdobiona ziarnami maku.
Bułka kukurydziana bez dodatku polepszaczy i konserwantów. Wierzch posypany pestkami dyni, które nadają pieczywu charakterystyczny, wyróżniający je smak. Pestki dyni stanowią bogate źródło witamin i składników mineralnych-głównie cynku potrzebnych w codziennej diecie do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu
Wyrób z ciasta drożdżowego, fantazyjnie zapleciony, posmarowany jajkiem i posypany kruszonką. Wspaniale sprawdza się jako lekkostrawne pieczywo śniadaniowe na słodko
Chleb pszenno-żytni produkowany na zakwasie przy użyciu wyłącznie tradycyjnych surowców. Cechuje się chrupiącą skórką i równomiernie porowatym miękiszem. Sprzedawany w całości lub pokrojony.
Chleb keto z sezamem produkowany jest bez dodatku drożdży, przu użyciu wyłącznie mąki bezglutenowej-migdałowej i kokosowej. Wzbogacony w łuski babki jajowatej, która jest doskonałym źródłem naturalnego błonnika, a także zawiera związki śluzowe korzystnie wpływające na pracę układu trawiennego. Cechuje się niską zawatrością węglowodanów-5,7g/100g produktu i wysoką zawartością błonnika-12g/100g produktu. Produkt wyglądem i smakiem przypomina tradycyjne pieczywo. Doskonale nadaje się na smaczne kanapki czy tosty. Polecany w szczególności dla osób na diecie niskowęglowodanowej i ketogenicznej (może zawierać śladowe ilości glutenu)
Chleb keto z twarogiem jest produktem dedykowanym szczególnie dla osób na diecie niskowęglowodanowej i ketogenicznej, a także dla każdego kto poszukuje nowych smaków i alternatywy dla tradycyjnego pieczywa. Produkowany na bazie mąki migdałowej z dodatkiem sera twarogowego, który nadaje mu charakterystyczny, niepowtarzalny smak. Dodatek nasion słonecznika, sezamu i łusek babki jajowatej powoduje, że chleb ten jest bogatym źródłem składników odżywczych. Produkt nie zawiera drożdży, może zawierać śladowe ilości glutenu
Chleb produkowany bez dodatku mąki i drożdży, na bazie ziaren słonecznika, siemienia lnianego, sezamu, pestek dyni oraz nasion babki płesznik, które są cennym źródłem substancji o działaniu prozdrowotnym, z dodatkiem jaj. Odpowiednio dobrane proporcje ziaren powodują że jest to produkt bogaty w błonnik, witaminy- głównie A,D,E i K i składniki mineralne m. in. potas, magnez, cynk, żelazo i mangan, jest także dobrym źródłem zdrowych jednonienasyconych (sezam, pestki dyni) i wielonienasyconych (słonecznik, siemię lniane) kwasów tłuszczowych. Do produktu nie są dodawane cukier i tłuszcz, dlatego doskonale nadaje się on dla osób na diecie i prowadzących zdrowy tryb życia
Chleb produkowany z mąki pszennej z dodatkiem mąki kukurydzianej posypany na wierzchu płatkami kukurydzianymi oraz słonecznikiem. Cechuje się puszystym miękiszem o delikatnym, słodkawym smaku i zapachu. Swoją żółtawą barwę zawdzięcza obecności w mące kukurydzianej karotenoidów -pożądanych w diecie antyoksydantów. Wysoki udział mąki kukurydzianej w składzie powoduje, że produkt ten jest dobrym źródłem witamin z grupy B, składników mineralnych: magnezu, żelaza i cynku oraz błonnika i białka
Chleb żytnio-pszenny z dodatkiem pestek dyni, słonecznika i siemienia lnianego. Pestki i nasiona oprócz poprawy walorów smakowych produktu zwiększają również zawartość witamin i składników mineralnych, których są doskonałym źródłem. Charakterystyczną
cechą produktu jest wierzch posypany przed pieczeniem mąką żytnią, która wyróżnia chleb mini z pośród innych wyrobów jak również podkreśla wysoki udział mąki żytniej w jego składzie
Chleb pasterski jest chlebem koszyczkowym wypiekanym bezpośrednio na trzonie pieca. Dodatek jogurtu nadaje mu zarówno charakterystyczny smak i zapach jak również wzbogaca produkt w cenny dla organizmu wapń i magnez.
Chleb probody przyciąga uwagę konsumentów ciekawym, wyjątkowym kształtem oraz kolorową etykietą. Cechuje się on ponadto szczególnym składem dostosowanym do potrzeb klientów preferujących zdrowy tryb życia. Wysoka zawartość białka i błonnika oraz obniżona zawartość węglowodanów, a także wysoka zawartość nasion i składników pełnoziarnistych powoduje że produkt ten jest często wybieranym zamiennikiem wyrobów tradycyjnych przez osoby aktywne fizycznie i dbające o linie.
Chleb pszenno-żytni jest produktem podstawowym najczęściej wybieranym przez konsumentów ze względu na swój prosty skład, a także doskonały, smak, aromat oraz chrupiącą skórkę. Dzięki niewielkiej gramaturze, pokrojony i zapakowany spełnia oczekiwania nawet najbardziej wymagających konsumentów
Chleb pszenno-żytni jest produktem podstawowym najczęściej wybieranym przez konsumentów ze względu na swój prosty skład, a także doskonały smak, aromat oraz chrupiącą skórkę. Produkowany z mąki pszennej chlebowej oraz mąki żytniej typ 720 na zakwasie z dodatkiem drożdży. Sprzedawany w całości lub pokrojony
Chleb rodzinny cechuje się ciemną barwą oraz charakterystycznym omączeniem skórki. Jest produktem wzbogaconym nasionami słonecznika, siemienia lnianego oraz sezamem i otrębami pszennymi będących źródłem wielu potrzebnych dla organizmu mikro i makroelementów.
Chleb słowiański charakteryzuje się nieregularnym, zróżnicowanym kształtem nierównomiernie omączoną, ciemnobrązową, lekko chropowatą skórką oraz miękiszem o dużej porowatości. Produkt mocno zakorzeniony w starej dobrej tradycji piekarniczej
Chleb charakteryzujący się dużą ilością ziaren i nasion w składzie. Dzięki wysokiej zawartości witamin i składników mineralnych produkt doskonale nadaje się dla osób prowadzący zdrowy tryb życia
Chleb okrągły produkowany z mąki pszennej typ 750 i żytniej typ 720 z dodatkiem ukwaszonych ziaren żyta, które nadają mu wyjątkowy lekko kwaskowaty smak. Ponadto ziarna żyta poza składnikami odżywczymi charakterystycznymi dla grupy zbóż cechują się wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Na wierzchu otręby pszenne, które oprócz funkcji dekoracyjnej są także bogatym źródłem składników odżywczych
Chleb o charakterystycznym okrągłym kształcie wypiekany wyłącznie z tradycyjnych, naturalnych surowców. Dodatek kminku zarówno w cieście jak i na wierzchu stanowiąc dekorację nadaje charakterystyczny, pożądany smak i zapach. Z kolei duży dodatek ukwaszonego mleka oprócz walorów organoleptycznych nadaje pieczywu właściwości prozdrowotne
Bułka o zaokrąglonym kształcie, produkowana metodą tradycyjną, na podmłodzie z dużym udziałem pełnoziarnistej mąki typ 1850. Na wierzchu udekorowana płatkami zbożowymi, słonecznikiem i siemieniem lnianym, dzięki którym produkt jest bogatszy w składniki odżywcze i błonnik
Małe bułeczki pszenne z charakterystycznym, wytłoczonym na wierzchu znacznikiem w kształcie gwiazdy o delikatnym smaku i chrupiącej skórce. Pakowane po 8 sztuk w folię termokurczliwą długo zachowują świeżość.
Doskonale nadające się do obtaczania kotletów warzywnych czy mięsnych. można również stosować jako dodatek zagęszczający do wszystkich rodzajów farszu lub pasztetu.
Pieczywo drobne produkowane z ciasta pszennego z dodatkiem margaryny, na wierzchu posypane kminkiem i solą. Wydłużony kształt walca powoduje, że doskonale nadają się na domowe hot-dogi oraz zapiekanki
Wypiekane z ciasta pszennego na drożdżach idealnie nadają się na domową pizzę z dowolnie skomponowanymi składnikami bez konieczności samodzielnego przygotowywania i pieczenia ciasta
Weki wyborowe- delikatne pieczywo pszenne produkowane na podmłodzie z mąki pszennej z dodatkiem margaryny. Wydłużony kształt pozwala na krojenie niewielkich kanapek idealnych dla dzieci
×
Czego szukasz?
Ciasteczka! Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Polityka cookies